Wie ben ik

               
Mijn naam is Henny Dourlein. Zo lang ik mij kan herinneren weet en voel ik dat er meer is tussen hemel en aarde. Als klein meisje zocht ik al vaak “contact”. Ook al wist ik niet waarmee. Het was er gewoon en voor mij een hele steun in een moeilijke jeugd. Ik voelde mij niet “thuis” bij mijn ouders, die mij hebben opgevoed met al wat zij konden doen en geven. Zo klein als ik was begon mijn zoektocht. Naar wat wist ik toen nog niet. Ik was zoekende. Zoekende naar mijn eigen “thuis”. Dit ging gepaard met vele hoogte- en dieptepunten, maar ik had altijd dat gevoel van niet compleet te zijn. Van een gat in mijn ziel, alleen, angstig en onzeker. Ook al zag je dit niet aan de buitenkant. Ik had mezelf aangeleerd een masker op te zetten. Mij voor te doen als sterk, stoer, zeker, een vechter en een doorzetter. Ik wilde het niet meer toe laten om gekwetst te worden door wie dan ook. Ik zou wel voor mijzelf zorgen en ervoor zorgen dat ik er kwam. Het was mijn overlevingstechniek; mijn manier om mij staande te houden. In een gezin waar veel “scheef” zat. In een samenleving die ik niet begreep. Ook nam ik een zorgende rol aan en voelde ik mij verantwoordelijk voor alles en iedereen. Geboren met de gave om veel te doorzien, extreem sensitief en helder voelend, wist ik vaak zonder iemand maar aan te hoeven kijken wat er speelde en ik wilde er graag voor zorgen dat de ander gelukkig was. Het liefste had ik het leed van de hele wereld om mij genomen om maar een verandering aan te kunnen brengen. En dan was er nog dat “andere” wat ik voelde. Een verbinding die ik gemakkelijk kon leggen. Waar ik terecht kon als ik het heel moeilijk had, mij alleen voelde en verdrietig. Hierdoor wist ik dat het allemaal goed komt. Het heeft een reden. Aan deze verbinding hield ik mij vast en ik voelde dan een enorme Kracht en Liefde.

Praktijk Athena
 

Toen ik 17 was ben ik uit huis gegaan en Maatschappelijk Werk gaan studeren aan de Sociale Academie in Breda. Nu niet om anderen te helpen, maar omdat ik heel sterk voelde; ik wil alles uit mezelf halen, alles wat in mij zit. Tijdens een open dag hoorde ik dat je als hulpverlener het instrument bent en dat het daarom heel belangrijk is jezelf heel goed te kennen. Dit is wat ik wil, voelde ik heel sterk. Dit is was ik moet doen! Zo begon eigenlijk mijn weg van zelfheling. Een weg van heel hard werken aan mijzelf. Mijzelf ontmoeten en laag voor laag afpellen. Steeds weer een stukje, steeds dieper en dieper. Deze weg stopt nooit. Ik weet nu dat wat ik verlangde als klein meisje was: Thuis komen in mijzelf. Thuis te komen bij wat ik noem de Bron. Dat ik alles uit mijzelf wilde halen betekende eigenlijk dat ik wilde transformeren, oude pijnstukken van vorige levens en dit leven omzetten naar Licht en Liefde. Volledig in Balans komen, zodat ik kon worden wie ik in mijn kern ben. Wie ik eigenlijk al was: Mijzelf! Al mijn talenten en kwaliteiten omhooghalen en inzetten.

Veel heb ik gedaan en nog steeds begeef ik mij op dit pad. Zoals ik al zei stopt dit nooit en gaat het zo ver als je zelf wilt. Na de Sociale Academie ben ik gaan werken in de reguliere hulpverlening. Met name in de jeugdhulpverlening en in de gehandicaptenzorg. Hier heb ik veel ervaring op kunnen doen. Ik ben moeder geworden van twee prachtige dochters en ik ben mij gaan verdiepen in spiritualiteit en energetisch werk. Al een heel groot deel van mijn leven volg ik deze weg nu. Ik heb vele cursussen en scholingen gedaan, waaronder Reiki, spiegel- en reflectieworkshops, school voor Lichtwerkers, werken met de Urimcode en andere scholingen bij de school voor Spirituele Ontwikkeling. Ik heb de opleiding Kindercoach gevolgd en de opleiding SensiTherapie. Verder heb ik verschillende workshops gevolgd o.a. voor body de armouring, lightlanguage, holistische massage en het plaatsen van Lichtcodes bij Steve Rother. En ik ga door; ik blijf mezelf ontwikkelen. Dit alles is slechts een manier om dieper in mijzelf te komen, want ik weet nu, alles zit al in mijzelf, alles is al aanwezig. Zo ook mijn helende kwaliteiten, die steeds sterker naar boven kunnen komen, omdat ik steeds dichter bij mijn eigen kern kom. De helende energie die door mijn handen stroomt is erg sterk. Steeds weer komen er nieuwe dingen bij, waarmee ik iets voor de ander en mijzelf kan betekenen. Zoals ook de Lightlanguage, waarmee ik op een geheel eigen wijze een hoge trilling kan overbrengen. Alles wat ik doe is er op gericht balans te brengen in je “systeem”. Op alle lagen van je zijn. Door balans te brengen ofwel dingen weer in evenwicht te brengen, kan de energie weer gaan stromen, worden blokkades opgeheven en het zelf genezend vermogen wordt geactiveerd. Diepe innerlijke stukken kunnen naar boven komen, zodat ze kunnen worden geheeld. Ik noem mijn praktijk: een praktijk voor transformatie. Het is soms moeilijk te benoemen wat er allemaal gebeurd in een sessie. Ik werk met dat wat is, datgene wat zich aandient in het moment. Uit ervaring blijkt dat er altijd een thema naar boven komt tijdens een sessie. Een thema wat op dat moment belangrijk is voor jou en waar je heling op mag ontvangen. Ik werk erg intuïtief en laat me leiden door de helende energieën die door mij heen stromen. Daardoor weet ik zelf ook nooit wat een sessie gaat brengen en is het voor ons samen een prachtige reis. Tijdens de sessie mag je ontvangen en loslaten. Precies datgene wat voor jou op dat moment goed is.

Ik meet je uit met een biosensor, volg het protocol van de SensiTherapie, maar laat dit ook weer los wanneer dit zo voelt. Het is een wisselwerking tussen jou en mij. We werken op alle lagen van je zijn, zowel op het lichaam, als in de energie. We kijken naar je manier van denken en eventueel ook naar voeding en eventuele tekorten in het lichaam. Het gaat namelijk om het geheel; balans in je totale zijn, lichaam, geest en je energievelden. Alles verbonden met elkaar en één.

Ik vind het een eer om een heel klein stukje van jouw reis met jou af te leggen. Elkaar te ontmoeten en te verbinden. Ik ben dankbaar dat ik dit mag doen. Het is mijn passie.

Met al mijn Liefde,

Henny