Kinderen van deze tijd

Ook kinderen zijn van harte welkom bij Praktijk Athena

Welcoming children

Kinderen zijn mijn passie. Vanaf dat ik ben begonnen met werken in de reguliere hulpverlening heb ik mij gericht op kinderen. Ik heb in de jeugdhulpverlening gewerkt, met gehandicapte kinderen en met kinderen die een gedragsprobleem en/of psychiatrische aandoening hebben. Een aantal jaar geleden heb ik de opleiding voor kindercoach gedaan. Ook ben ik moeder van 2 prachtige dochters die hoog sensitief zijn en de nodige moeilijkheden hebben gehad met het opgroeien in deze maatschappij, die veel vraagt en veel prikkels geeft. Mijn jongste dochter is geboren met een lichamelijke aandoening, waardoor we heel veel tijd tijdens haar jeugd in het ziekenhuis hebben doorgebracht.

Ook ik was een heel sensitief kind en in die tijd was daar nog totaal geen aandacht voor. Het maakte het opgroeien niet gemakkelijk en ik voelde mij vaak onbegrepen. Ik zag en voelde dingen die ‘verborgen’ gehouden werden en ik heb lange tijd gedacht dat ik ‘gek’ was. Mocht ik wel eens de moed hebben om te zeggen wat ik voelde of zag, dan werd dit bijna altijd ontkend en meerdere keren werd mij de mond gesnoerd. Ik werd bestempeld als een ‘lastig’ kind. Misschien is dit de reden dat ik zo graag met kinderen werk.

In mijn jeugd had ik 1 lied dat ik iedere dag draaide: The greatest Love of All van Withney Houston. De vertaling vind je hieronder. Dit is wat voor mij nog steeds geldt. Dit is wat ik kinderen wil meegeven!

Ik geloof dat kinderen onze toekomst zijn
Onderwijs ze goed en laat ze de weg leiden,
Laat ze alle schoonheid zien die ze van binnen hebben,
Geef ze een gevoel van trots om het wat makkelijker te maken,
Laat het gelach van kinderen ons eraan herinneren hoe we zelf waren,

Iedereen is op zoek naar een held
Mensen hebben iemand nodig om tegenop te kijken,
Ik heb nooit iemand gevonden die mijn behoeften vervulde,
Een eenzame plek om te zijn
en dus leerde ik op mezelf te vertrouwen,

Ik heb lang geleden al besloten
om nooit in iemands schaduw te lopen,
Of ik faal of succes heb
Ik heb tenminste geleefd op een manier waar ik in geloofde,
Wat ze ook van me afpakken,
Ze kunnen me nooit m’n waardigheid afnemen,

Want de allergrootste liefde overkomt mezelf,
ik heb de allergrootste liefde binnen in me gevonden,
De allergrootste liefde is makkelijk te krijgen
Leren om van jezelf te houden is de allergrootste liefde,

Ik geloof dat kinderen onze toekomst zijn
Onderwijs ze goed en laat ze de weg leiden,
Laat ze alle schoonheid zien die ze van binnen hebben,
Geef ze een gevoel van trots om het wat makkelijker te maken,
Laat het gelach van kinderen ons eraan herinneren hoe we zelf waren,
Ik heb lang geleden al besloten
om nooit in iemands schaduw te lopen,
Of ik faal of succes heb
Ik heb tenminste geleefd op een manier waar ik in geloofde,
Wat ze ook van me afpakken,
Ze kunnen me nooit m’n waardigheid afnemen,

En als toevallig dat speciale plekje
Waar je van hebt gedroomd,
Je toevallig naar de eenzaamheid leidt,
Haal dan je kracht uit de liefde

Kinderen in deze tijd

Er wordt veel gesproken over hoog sensitieve kinderen, indigokinderen, kristalkinderen, nieuwetijdskinderen etc. Ik ga dat niet doen. Hier is al zo veel informatie over te vinden. Voor mij is het belangrijkste dat ieder kind speciaal en UNIEK is. Het is een tijd met vele uitdagingen; social media, schoolsystemen die niet meer aansluiten bij de kinderen van nu, de druk van het presteren, de vele prikkels die binnenkomen, groepsdruk, strakke structuren en systemen. De meeste kinderen die nu op aarde zijn of nu geboren worden hebben allemaal een sterke wil. Ze hebben moeite met autoriteit, een sterk rechtvaardigheidsgevoel, eigen ideeën en denkbeelden die ze vaak maar moeilijk onder woorden kunnen brengen en ze zijn heel stemmingsgevoelig. Ze voelen heel goed alle energieën aan. Ze spiegelen als het ware dat wat met het oog niet zichtbaar is, hierdoor worden ze ook vaak niet begrepen. Als een gevolg hiervan worden ze vaak ook op een voor hen niet juiste manier benaderd. Er ontstaan dan veel problemen, waar het kind vaak de dupe van is en de ouders met hun handen in het haar zitten. Dit zijn problemen die zich vaak voordoen als de kinderen jonger zijn. In hun tienertijd zijn ze dan zo afgesneden van de verbinding met de Bron, met wie ze in werkelijkheid zijn, dat ze hun draai niet meer kunnen vinden in deze maatschappij. Ze weten niet wie ze zijn en wat ze willen. Velen gaan iets gebruiken om maar niet of juist meer te willen voelen.
Wanneer er drugs of alcohol in het spel komt, raken ze in een vicieuze cirkel die moeilijk te doorbreken is. Het is een uitdagende tijd ook voor de ouders om hier mee om te gaan.

Wat kan ik voor u en uw kind doen

*Wanneer u met uw kind komt, kijk en voel ik wat het is wat uw kind nodig heeft. Wie is het, waar loopt het tegen aan en wat heeft hij of zij nodig?

*Kinderen zijn enorme spiegels!!! Vaak laten ze ons, volwassenen alleen maar iets zien. Hebben we dit gezien, dan verandert het gedrag van het kind heel vaak. Daarom werk ik ook altijd met de ouders. Ouders en kinderen kunnen zo veel van elkaar leren. Samen met u kijk ik naar wat het kind spiegelt naar u, naar anderen, naar de omgeving. Wat laat het kind zien? Door dit te onderkennen, zal u zien dat er heel veel verandert.

Kinderen als spiegels

Kinderen als spiegels

Het zijn vaak de diepere lagen die de kinderen van nu spiegelen naar de ouders of naar hun omgeving. Vaak zijn het emoties en gevoelens die niet aan de oppervlakte liggen, maar juist de dingen die ‘diep’ liggen en in het onderbewuste spelen. Daarom kan het soms voor ouders en omgeving moeilijk lijken of eng zijn om hier naar toe te gaan en dit te onderzoeken. Maar je zult zien dat het enorm oplucht, helend werkt en het gedrag van het kind gelijk verandert als dit wel gebeurt. Alles is energie, vibratie en trilling. Ook datgene waar we ons niet van bewust zijn, zenden we uit. Het zijn nu juist deze trillingen en vibraties die door de kinderen die nog puur zijn worden opgepikt. Soms weten ze dit, vaak ook niet. Ze reageren gewoon op wat ook zij onbewust voelen. Hun reactie werkt als een spiegel; ze laten het zien. Ze uiten eigenlijk wat ze oppikken, wat ze voelen, wat er in de energie, trilling aanwezig is. Ze ‘vertalen’ het eigenlijk met hun gedrag. Het kan zijn dat het ’thema’ waar de emoties mee verbonden zijn, ook een ’thema’ van het kind zelf raakt, maar dan nog helpen we onze kinderen het meest door naar onze eigen thema’s en pijnpunten te kijken. Zoals ik het zie, kiezen kinderen hun ouders. Zij worden bij de perfecte ouders geboren. Wanneer zij naar de aarde komen om hier hun lessen te leren en hun kwaliteiten te brengen, kiezen ze de ouders en een omgeving die hier het beste bij past en waar zij datgene kunnen leren waarvoor ze hier zijn.

 *Kinderen krijgen bij mij precies dezelfde behandeling als een volwassene, alleen dan aangepast. Ieder kind is welkom. Hoe groot of hoe klein ook. Alles wat ik doe is ook zeer geschikt voor kinderen. Ik pas alle tools ook toe op het kind, maar natuurlijk afhankelijk van de leeftijd op een manier die bij hem of haar past.

Veel reactie krijg ik van de kinderen op de Urim Code (energetische stoel) en de Lightlanguage. Deze tools kunnen hen op een diepe laag bereiken en spreekt direct hun ziel aan. Ook baby’s zijn van harte welkom, bijvoorbeeld wanneer uw kindje slecht slaapt of last heeft van de darmpjes.