Sensi therapie

Wat niet in het lichaam thuishoort – eruit halen.
Wat te kort is – aanvullen.
Behandelen, zodat balans ontstaat.

Sensi therapie is er op gericht de mens in zijn totaliteit te behandelen.

Therapie inhoudelijk

Sensi-therapie bestaat uit diverse therapievormen en gaat er vanuit dat alle klachten die wij hebben, zowel geestelijk als lichamelijk, zijn ontstaan uit een verstoring van de aura ofwel het energetisch lichaam. Deze kunnen veroorzaakt zijn door bijv. negatieve gebeurtenissen, angsten, emoties, trauma’s, maar ook door onbewust overgenomen angsten van onze ouders; thema’s die soms generaties lang blijven spelen. De behandeling kan bestaan uit één of meerdere alternatieve therapieën die op dat moment nodig zijn.

Binnen de Sensi-therapie wordt er onder andere gebruik gemaakt van de volgende behandelvormen; Drukpunt-massage, Holistic pulsing, EFT (emotional freedom technique), Edelstenen therapie, Remedies, Voeding(diëten) & Orthomoleculair.

 Drukpunt-massage

Door het uitoefenen van druk op bepaalde punten van de meridianen kunnen de gifstoffen die hier liggen opgeslagen vrijkomen en afgevoerd worden door het lichaam. Verbonden aan deze specifieke punten zitten achterliggende thema’s die van belang kunnen zijn voor je heling. Daar waar de gifstoffen liggen opgeslagen, zijn vaak pijnlijke plekken. Dit zijn letterlijk “knelpunten”waardoor de energie niet goed kan stromen. Deze vorm van massage zorgt ook voor een betere doorbloeding van de organen.

 Holistic pulsing

Dit is een zeer zachte massagetechniek en werkt erg ondersteunend in een proces. Het is een techniek van wiegen en zachtjes strekken van het lichaam in een bepaald ritme. Diepe lagen van spanning kunnen hierdoor worden losgelaten en bepaalde thema’s kunnen aan de oppervlakte komen. Je komt weer in contact met je eigen emoties en krijgt meer verbinding met jezelf.

EFT (Emotional Freedom Technique)

Door middel van het kloppen op verschillende meridiaanpunten wordt de emotionele lading, zoals angst, verdriet, schuld, trauma, etc. die hier ligt opgeslagen vrij gemaakt. De emotie komt los en hierdoor verdwijnt de negatieve lading die verbonden is aan de oorspronkelijke ervaring van de klacht of het probleem.

Edelstenen

Edelstenen worden gebruikt voor het ondersteunen in het proces.

Remedies

Tussen de behandelingen door kan het nodig zijn om een remedie te gebruiken. Dit versnelt het proces en geeft inzicht in het probleem. De remedies zijn aangepast aan de trilling van deze tijd.

Voeding en allergiemeting

Door ‘aangepaste voeding’ te gebruiken, wordt het lichaam ontlast en wordt er voor gezorgd dat er geen stoffen meer binnen komen die op dat moment belastend zijn voor het lichaam. Het lichaam krijgt de kans om te ‘ontgiften’ en daardoor beter in balans te komen.

Orthomoleculair

Soms kan het goed zijn om vitamines en/of mineralen te gebruiken.

Alles wordt uitgemeten met een biosensor en volgens een vast protocol van de Sensi voor een zo effectief mogelijke behandeling van de klacht.

Op de website van Sensitherapie kun je nog meer informatie vinden over deze therapievorm.