Helende handen

Helende handen als tool

Er stroomt veel helende energie door mijn handen. Tijdens mijn sessies is deze energie dan ook een belangrijk onderdeel van de behandeling.

Ik heb jarenlange ervaring met Reiki, maar gedurende de jaren zijn mijn handen steeds meer ‘een eigen leven gaan leiden’.  Ik heb hier verder geen scholing voor genoten, maar dit heeft zich steeds vanzelf geopenbaard naarmate ik me meer en meer spiritueel ontwikkelde en aan mijn eigen ‘helingsproces’ werkte. Ik zie het als ‘oude’ bekwaamheden en talenten die weer geopend of geactiveerd zijn. Naarmate ik mijn pijn en blokkades opruim en mijzelf steeds meer open voor een diepe verbinding met mijzelf en de Bron, kunnen deze bekwaamheden weer naar boven komen en ingezet worden.

Intuïtief leg ik mijn handen op je lichaam of strijk ik door je energielichamen. Ook maak ik met mijn vingers bepaalde codes, zowel op als boven je lichaam. Deze codes kunnen een activerende en transformerende werking hebben en ook dit is ook een vorm van Light language.  Dit kan zowel zittend, als liggend op een behandeltafel met kleding aan.

Vaak als ik mijn handen op iemand leg, komen er beelden en hoor ik bepaalde informatie die op dat moment belangrijk is voor jou om te weten. Ook voel ik vaak in mijn eigen lichaam wat er zich bij jou afspeelt. Dit koppel ik aan jou terug. Soms komt er een gesprek op gang en mag er dieper gekeken worden naar wat zich aandient. Soms mag het gewoon worden gevoeld en worden losgelaten.

De energie doet verder zijn ‘werk’. Het is altijd een wisselwerking tussen de universele energie en de ontvanger. Jij krijgt precies wat op je op dat moment nodig hebt. Ik ben het instrument, maar heb verder geen invloed op dat wat jij ontvangt.

De basis gaat uit van universele energie. Alles heeft, en is, energie: ieder mens, dier, plant, de aarde, de kosmos. Je lichaam is eigenlijk een netwerk van energiebanen en ieder orgaan heeft een eigen energiefrequentie. In het algemeen is ons energiesysteem in balans, maar door ziekte, allerlei prikkels of gebeurtenissen in ons leven (of vorige levens) kan een verstoring van de energiebalans ontstaan. Vaak voordat iets zich via het lichaam manifesteert, is het al zichtbaar in de energielichamen via blokkades en verstoringen. Een behandeling werkt op deze disbalans, blokkades en verstoringen. Tijdens een helende (transformatie)sessie zal ik dit inzetten als ik dit zo voel en/of als ik dit uitmeet.

helende handeling behandeling