De armouring

De armouring is letterlijk het ‘ontwapenen’ van het lichaam.

Als mens op aarde doen we bewuste en onbewuste ervaringen op die pijnlijk en traumatisch kunnen zijn. Pijnlijke ervaringen uit dit leven, maar ook uit vorige levens worden opgeslagen in ons lichaam. Zelfs ervaringen en thema’s uit vorige generaties, familielijnen worden allemaal door ons lichaam herinnerd.  Wanneer we deze ervaringen dus niet verwerken slaan we ze op. Ons lichaam is eigenlijk 1 groot geheugen en spreekt tot ons door zijn uitingsvorm. Met name in ons spier- en bindweefsel bevinden zich heel veel opgeslagen herinneringen. Deze kun je voelen, doordat er verdikkingen ontstaan in het spier- en bindweefsel en deze plekjes pijnlijk aanvoelen als je erop drukt. Hier bevinden zich veel gifstoffen. Sommige plekken liggen aan de oppervlakte en andere liggen op een diepere laag. Hoe ‘lichter’ ons voertuig (lichaam) wordt, des te meer Licht en Liefde het kan dragen. Er des te meer licht letterlijk onze cellen binnen kan komen en hoe gezonder wij zijn. Opgeslagen trauma in ons bindweefsel zorgt ervoor dat er minder licht getransporteerd kan worden naar onze cellen. Op het internet is er heel veel informatie te vinden op wat verdikt spier- en bindweefsel met je lichaam kan doen. Er zijn al vele onderzoeken die vaststellen dat verdikt spier- en bindweefsel een grote boosdoener is in het creëren van ziekte. Naast deze lichamelijke component zorgt het trauma dat ligt opgeslagen ook voor veel emotionele belasting. Deze ‘negatieve imprints’ zoals ik ze noem zorgen er ook voor dat belastende patronen zich kunnen blijven herhalen. Vaak juist ook de onbewuste patronen, omdat we hier zo moeilijk bij kunnen. Door middel van de- armouring werk je hier laag voor laag doorheen. Door deze punten op een liefdevolle manier aan te raken, bijna een soort van te masseren, maak je ze los. Je maakt eigenlijk de gifstoffen vrij, hierdoor verdwijnt de verdikking. De imprint komt los. Hierdoor kunnen alle emoties, thema’s die hier aan vastzitten vrijkomen, aan het licht komen, worden gezien, worden gevoeld en worden losgelaten. Mijn eigen ervaring met body de armouring is dat het erg bevrijdend is. Veel kwam er bij mij los, zoals verdriet, pijn en woede. Maar ook blijdschap, levensvreugde, sexuele energie, vrouw zijn, liefde en vooral ook kom ik ieder keer weer in een diepere laag in mijzelf. Body de armouring is iets wat je zo vaak kunt ondergaan als je wilt. Hoe meer je het doet, des te meer er los kan komen. Steeds uit een andere laag. Steeds op een andere plek. We hebben zo veel opgeslagen al vele levens. Zo veel dat nog niet verwerkt is. Het diepe contact wat ik altijd daarna ervaar met mijn lichaam is een groot cadeau. Soms ook de stilte, het gewoon kunnen zijn, ontspannen, liefdevol, nadat er veel is losgelaten is een heerlijk gevoel. Er kunnen vele redenen zijn waarom je een body de-armouring sessie wilt ondergaan:

  • Body de armouringlichamelijke klachten
  • emotionele pijn
  • vastzitten in je lichaam
  • geen energie hebben
  • steeds terugkerende thema’s en patronen in je leven
  • je meer vrouw of man willen voelen
  • sexuele energie/levensenergie meer willen laten stromen
  • spirituele groei
 • beter gegrond en geaard willen zijn en ga zo maar door.

Mijn persoonlijke ervaring is ook dat door de armouring, ik het gevoel had dat mijn ‘ziel’ beter in mijn lichaam kon indalen. Of als ik het anders verwoord; de energie van mijn ziel dieper in mijn lichaam kon wortelen. Alsof ik het huis heb opgeruimd en schoongemaakt heb en er meer plaats is om te wonen!

In de praktijk

Zoals ik heb uitgelegd,  combineer ik tijdens mijn sessies al mijn vaardigheden en “tools” geleid door de energie. Tijdens de sessie kan het zijn dat mijn handen worden geleid naar een punt wat de armouring nodig heeft. Ik zal dit dan altijd even met je bespreken, voordat ik dit ook daadwerkelijk ga doen.